Mot Librobäck – och vidare!

Härom dagen tog sig delar av Sekten (närmare bestämt Albin, Emma och Kit) iväg på ett mindre äventyr. Kits katt Pusen skulle efter några dagar i fångenskap äntligen få komma ut i den stora vida världen, och för detta ändamål skulle Kit införskaffa några brädor och bygga en katttrappa modell sex meter lång, från balkongen ner till trottoaren. Albin skulle köpa en hålsåg för att borra ett hål till sin sovlådas ventilation. För även om man sover bra med en hög koncentration av koldioxid i luften så kan det vara trevligt att vakna på morgonen. Dessutom hade både sekten och husets stiftelse en massa skräp, framför allt elskrot, som de tänkte passa på att kasta på återvinningsstationen som lämpligt nog låg granne med byggvaruhuset. Vad Emma fick ut av utflykten är mer oklart, men ryktet säger att hon blev övertalad att följa med som vägvisare och sällskapsdam.

Albin i egenskap av biträdande föreståndare fick därmed lön för att kasta skräpet, varför både Kit och Emma ansåg att det inte var mer än rätt att han fick dra den tunga cykelkärran med sin cykel. Så efter att ha lånat kärran av husets cykelfantast, burit ut allt skräp och mätt hur lång kattrappan behövde vara samt hällt flera liter (eller i alla fall en mugg) varmvatten över cykelkärrans fastfrusna lås begav sig den tappra trion iväg. Cykelkärran var inte vacker och sopberget var knappast det finaste världen har skådat, men det var i alla fall ordentligt fastsurrat och det är ju insidan som räknas – eller hur?

Bortsett från ett mindre missöde när cykelkärran lossnade från Albins cykel gick färden bra. Väl framme på återvinningsstationen gick Albin på en desperat jakt efter papper att snyta sig i medan resterande sektmedlemmar kastade skräpet. Kit tittade längtansfullt på de kasserade pinnstolarna och virket som kunde ha blivit en fin kattrappa, och Albin synade elskroten på jakt efter något intressant. Både Emma och Kit enades om att det var synd och skam att så många antagligen inte helt trasiga tvättmaskiner skulle kastas. Men eftersom man inte får sno skräp styrde sekten kosan mot byggvaruhuset för att köpa bräder.

Byggvaruhuset hade inte läst boken Trafikmaktordningen och hade därför ingen cykelparkering. Men det var ingen fara, det fanns bilparkeringsplatser och en var alldeles lagom för tre cyklar och en kärra.

Efter att samtliga sektmedlemmar paniksnutit sig på kundtoaletten började jakten. Emma tittade förundrat på när både Kit och Albin spontanhandlade konstiga plattor med hål i, fin mässningsfärgad ståltråd och spännremmar. Sedan ut till brädgården! Men bommen in dit tyckte inte om cyklister, man var tvungen att cykla runt. Kit fick, på grund av sin brutna tå, åka i cykelkärran, medan Emma galopperade bredvid som en travhäst.

(Till Kits försvar så kändes det mycket snabbare än det ser ut på filmen!) 

Albin imponerade med sina brädkunskaper och efter lite velande hittade Kit två plankor som hon tyckte om. Dessa släpade hon tillsammans med Emma tillbaka till sågbänken där de delade dem i mindre bitar som gick ner i cykelkärran. ”Träslöjdspersonen” Albin visade hur en såg ska användas, och även Emma visade sig ha oanade sågningsskills, vilket kom sig av att hon är scout. Trä är snyggare är skräp och cykelfärden hem kunde säkert ha varit en fröjd om det inte hade varit vinter och alldeles för många minusgrader. Men, som Kit sa, fördelen med att förlora känseln i tårna är att man inte känner att man har ont i sin brutna stortå – eller?

Emma visar upp sina sågningsskills! 

4 reaktion på “Mot Librobäck – och vidare!

  1. Camilla: rent formellt så ägs skräpet av någon, och därför faller det under stöld. Men, eh, det har jag också undrat många gånger. En gång lootade jag en elektroniksop med en kompis, och vi hade precis baxat en typ 20 kilos UPS (typ batteriback-up till servrar) upp genom en stålbur med massa vasst skrot när det kom en väktare och sa »grabbar, grabbar, det här är faktiskt stöld« med ett självbelåtet leende. Jag vill fortfarande bara slå honom när jag tänker på det.

    • Albin: av semantikskäl, använd svara-knappen på kommentaren (i bloggvyläge, inte i administrationspanalen) när du svarar. Då blir det såhär fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *