Baka baka liten kaka…

Sektens, i brist på bättre ord, hangaround, Johan, fyllde år och firade detta med ett ”Revolutionärt fika som råkar sammanfalla med mig födelsedag”. Eftersom undertecknad har ett närmast sjukligt stort behov av att baka insåg hon att detta var den perfekta ursäkten. Man kan baka en tårta, skänka den till fikat, bli omtyckt och (förhoppningsvis) få beröm för den goda tårtan och slipper äta upp den själv och därmed bli gravt överviktig och få typ två diabetes!

Sagt och gjort, en tårta skulle bakas. Eftersom tårtor traditionellt innehåller grädde, som varken är veganskt eller speciellt gott fick jag improvisera. Jag mixade ihop två recept från veganvrak (tårtbotten och glasyr) samt ett recept jag googlade fram på smörkräm med vaniljsmak.

Efter att ha gräddat tårtbotten och delat den på mitten brädde jag ett tjockt lager smörkräm på den ena, och la den andra ovanpå. Mums med fett och socker!

Sedan var det dags att göra glasyren. Den smakar ungefär som chokladkola, och var inte alls svår att göra.

Såhär fin (?) blev tårtan efter att glasyren bretts på den.

Tårtan garnerades med riven blockchoklad. Därefter kalkerade jag av hammaren och skäran från google och siktade över florsocker så att det blev ett mönster. Ska det vara ett revolutionärt fika så ska det!

Tårtan verkade uppskattas och det tog inte lång stund innan folk hade tagit för sig. Dagens anti-folkhälsoinsats slutförd!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *