Job och kladdkakorna

Något som stora delar av sekten tycker om att göra är att baka. Idag var det Jobs tur att göra en kladdkaka till ett Ung Vänster-arrangemang. Receptet han använde har vi fått från en kamrat, och även om det brukar bli goda kladdkakor lämnar det en del i övrigt att önska. Till exempel tydliga instruktioner på hur man ska göra. Detta leder bland annat till att Job inte smälter margarinet (som man gör i alla kladdkakerecept undertecknad har sett) utan blandar i det med händerna.

Är det här verkligen ett rimligt sätt att baka kladdkaka på?

Detta är problematiskt inte bara för att det är jobbigt, utan också för att Job har en bugg som gör att han slutar andas när han blir kladdig om händerna. Den här gången gick det trots allt bra, och han kunde njuta av att provsmaka den deg som hade fastnat på händerna. Och vi andra kunde titta på och skratta åt hans chokladmonsterhand. Kakan ser god ut i alla fall, och Ung Vänstrarna kan säkert skatta sig lyckliga för att Job offrade liv och lem när han höll andan samtidigt som han bakade efterrätt till dem.

Receptet kommer här förresten:

Kladdkaka (ca 40 port)

 • 600 g mjölkfritt margarin
 • 1 dl sirap
 • 12 dl/1 kg socker
 • 4 dl/200 g kakao
 • lite vaniljsocker om du har
 • 5 dl havregrädde
 • 12 dl (720 g) mjöl

Blanda ihop ingredienserna och smeta ut i en långpanna (eller fyra kakformar). Kör i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Låt stå kallt ett tag (t ex utomhus såhär års), helst över natten.

3 reaktion på “Job och kladdkakorna

  • Jag skrev först in en version med en mer normal mängd portioner. Men Job skrev in sin version som han kommit fram till genom testning (och att baka kladdkaka till ett helt kompani) några gånger.

   Men det går att skala ner det genom att ta 1/4 av alla ingredienserna och grädda i en normal springform. Eventuellt blir gräddningstiden lite annorlunda – prova er fram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *