Valborg i Uppsala

Idag firar Uppsala valborg. Det är en ganska motbjudande tillställning, som beskrevs bra av tidningen Brand redan 1910:

”Häromkvällen var det stämning på Hasselbacken. Men hurudan stämning? Jo, vitmössor och prostituerade, arbetarsnobbar o. d. fint folk söpo sig fulla och hade övermåttan trevligt. Alkoholångor och brunst fyllde luften, sinnliga, vattniga ögon blixtrade, man firade vårens ankomst och vetandets genius hyllades med sluddrande tungor och töckniga hjärnor, töcknigare, tjockare än tobaksluften. Där sutto grosshandlarsöner, blivande doktorer, statsråd, riksdagsmän, hyresvärdar och prejare och lallade i vita mössor, kastade glas och punschskvättar på varandra och bar sig för övrigt icke åt som om de någonsin tagit i en upplysningens bok.”

Albin har skrivit en liten text på ämnet. Vi satte dessutom upp två banderoller:

No war but class war - no cocktail but molotov cocktail!

Ät gatsten, alkopucko! (Bilden är tagen mitt i natten med hjälp av en lampa Job höll ut genom fönstret.)

Tyvärr är båda nu nerplockade efter klagomål från andra hyresgäster. Men det var fint medan det varade!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *